
In deze blogpost ga ik jullie een van mijn favoriete recepten laten zien, en ik zal je vertellen hoe je een zalmrolletje kan maken. Het is heel makkelijk, en super lekker! Misschien ken je het al, misschien niet. In ieder geval het leek me leuk om dit recept met jullie te delen!
Ingrediënten/Benodigheden
- Wraps
- Kruidenboter
- Sla
- Zalm
- Satéprikkers
Dat is wat je nodig hebt, super weinig ook, dus het kost ook niet veel geld als je dit wilt maken!
Stap 1.
Begin als eerste een plank te pakken waarop je de rolletjes kan maken, liever geen bord, maar een plank omdat deze plat is en je er beter op kan rollen. Ben je daarmee klaar? Pak dan één wrap en leg hem gewoon op de plank neer.
Stap 2.
Daarna smeer je de kruidenboter over de hele wrap. Het maakt niet uit of je een hele dikke laag hebt of een dunne laag, want het gaat om de smaak die de kruidenboter erbij geeft. (met kruidenboter is het namelijk véél lekkerder).
Stap 3.
Scheur van de ijsbergsla een aantal grote stukken sla af en leg deze op het kruidenboter. Probeer er voor te zorgen, dat je door het sla geen kruidenboter meer ziet. Als je dit hebt gedaan dan leg je een aantal plakken zalm op de sla, leg er niet te veel zalm er op. Gewoon twee grote plakken, en dan is het goed.
Stap 4.
Rol daarna de wrap op, en zorg dat hij zo smal mogelijk is de wrap als je hem oprolt en dat er geen zalm of sla stukje tussenuit floept. Daarna prik je een satéprikker er in om hem vast te houden, de rol. Snij de rol in stukjes met een mes, en vergeet niet om in elk stukje een satéprikker te prikken zo dat het niet uit elkaar valt en dat het er mooi uit blijft zien. Pas als je het gaat eten dan haal je de satéprikker uit het zalmrolletje.
Heb je dat allemaal gedaan? Leg ze dan allemaal op een bord neer, en daar zijn dan je mini-snacks! Ook is dit een heel leuk hapje voor op een feestje, of als er bezoek is, dan kun je dit ook makkelijk maken.
P.S: Je kunt ook andere dingen in de wrap doen, combineer wat groentes of fruit met elkaar, en proef het, misschien ontdek je wel nog een heerlijke combinatie!
Verder wens ik jullie allemaal het beste! Binnenkort komt er trouwens weer een shopping haul! Blijf dus zeker mijn blog checken. ;)
Liefs,
Valerie
x
Dat is wat je nodig hebt, super weinig ook, dus het kost ook niet veel geld als je dit wilt maken!
Stap 1.
Begin als eerste een plank te pakken waarop je de rolletjes kan maken, liever geen bord, maar een plank omdat deze plat is en je er beter op kan rollen. Ben je daarmee klaar? Pak dan één wrap en leg hem gewoon op de plank neer.
Stap 2.
Daarna smeer je de kruidenboter over de hele wrap. Het maakt niet uit of je een hele dikke laag hebt of een dunne laag, want het gaat om de smaak die de kruidenboter erbij geeft. (met kruidenboter is het namelijk véél lekkerder).
Stap 3.
Scheur van de ijsbergsla een aantal grote stukken sla af en leg deze op het kruidenboter. Probeer er voor te zorgen, dat je door het sla geen kruidenboter meer ziet. Als je dit hebt gedaan dan leg je een aantal plakken zalm op de sla, leg er niet te veel zalm er op. Gewoon twee grote plakken, en dan is het goed.
Stap 4.
Rol daarna de wrap op, en zorg dat hij zo smal mogelijk is de wrap als je hem oprolt en dat er geen zalm of sla stukje tussenuit floept. Daarna prik je een satéprikker er in om hem vast te houden, de rol. Snij de rol in stukjes met een mes, en vergeet niet om in elk stukje een satéprikker te prikken zo dat het niet uit elkaar valt en dat het er mooi uit blijft zien. Pas als je het gaat eten dan haal je de satéprikker uit het zalmrolletje.
Heb je dat allemaal gedaan? Leg ze dan allemaal op een bord neer, en daar zijn dan je mini-snacks! Ook is dit een heel leuk hapje voor op een feestje, of als er bezoek is, dan kun je dit ook makkelijk maken.
P.S: Je kunt ook andere dingen in de wrap doen, combineer wat groentes of fruit met elkaar, en proef het, misschien ontdek je wel nog een heerlijke combinatie!
Verder wens ik jullie allemaal het beste! Binnenkort komt er trouwens weer een shopping haul! Blijf dus zeker mijn blog checken. ;)
Liefs,
Valerie
x
Geen opmerkingen:
Een reactie posten